Kastamonu Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kastamonu Ziraat Odası > Haberler > Hazine Arazilerin Kiralanması

Hazine Arazilerin Kiralanması

Ülkemizde mevcut potansiyelin ortaya çıkartılması ve bu bitkilerin yurtiçinde üretiminin artırılarak ithalatın azaltılması amacıyla, Hazine taşınmazlarının, tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri yetiştirilmek amacıyla kiralanması için Milli Emlak Genel Tebliği yayınlanmıştır. Hazine taşınmazları, tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkilerinin üretimi yapılmak üzere rayiç bedelin binde biri bedel üzerinden, çok yıllık bitkiler için 10 yıla tek yıllık bitkiler için ise 5 yıla kadar kiraya verilebilecektir. Diğer taraftan ceviz, badem, Antep fıstığı, zeytin başta olmak üzere kavak, kızılağaç, okaliptüs, fıstıkçamı, kızılçam, sedir, köknar, ladin, akasya gibi türlerin yetiştirilmesi amacıyla Hazine taşınmazları üzerinde, kiralama bedeli dönüm başına yıllık 6 lira 75 kuruş olmak üzere 10 yıla kadar izin verilecek.
  • İlan üzerine yapılan başvurular arasında, bu tebliğde yer alan kriterlere göre yapılacak puanlama ile kiralanacak hak sahibi belirlenecektir. Bu puanlama yapılırken taşınmazın bulunduğu yerde yaşayan çiftçilere öncelik tanınacaktır.Diğer taraftan tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla Hazine taşınmazları üzerinde hayvancılık yatırımı yapmak isteyen çiftçilerimize 30 yıla kadar arazi desteği sağlanacaktır. Bu destekten yararlanacak çifiçilerimizin rayiç bedelin yüzde 1'i üzerinden hesaplanacak yıllık kira bedel ödemesi; ilk 3 yıl için bu bedelden de yüzde 70 oranında indirim de sağlanması ayrıca öngörülmektedir.
  • Kiralama talebinde bulunmak isteyen çiftçilerimiz (Defterdarlık ve Mal Müdürlüklerine başvuruda bulunabilecekleri gibi Milli Emlak Genel Müdürlüğünün web sitesi (www.milliemlak.gov.tr) üzerinden de elektronik olarak başvurabilecekdir. Son başvuru tarihi 19 Kasım 2018 dir.