Kastamonu Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kastamonu Ziraat Odası > Haberler > T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ziraat Odaları Birliği Arasında IPARD işbirliği Protokolü İmzalandı.

T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ziraat Odaları Birliği Arasında IPARD işbirliği Protokolü İmzalandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TZOB’da düzenlenen törenle IPARD Eğitim ve Proje Hazırlama İşbirliği Protokolü’nü imzaladılar. Protokol kapsamında Ziraat Odalarında çalışan 411 tarım danışmanı, çiftçiye ücretsiz proje hazırlayacak.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği merkezinde düzenlenen toplantıya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Hakan Kalender, Tarım Reformu Genel Müdür Vekili Emin İzol, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Osman Güzelgöz, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Esin Nacar, TZOB Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Fakıbaba, törende yaptığı konuşmada, Ziraat Odalarına ve üretici örgütlerine TKDK tarafından proje hazırlama konusunda eğitim verileceğini belirtti. İmzalanan protokollerle, IPARD’a başvuru yapmak isteyen küçük işletmelerin, Ziraat Odaları ve üretici örgütlerine başvurup ücretsiz proje hazırlatabileceklerini bildiren Fakıbaba, “İlk aşamada hiçbir ücret talep edilmeyecek ve projeler ücretsiz olacaktır. Proje kabul edildiğinde bu işletmeler, TKDK’dan alacağı danışmanlık desteğini Ziraat Odalarına veya üretici örgütlerine ödeyecekler. Eğer proje kabul edilmemiş ise çiftçinin cebinden hiçbir ücret çıkmayacak” dedi.

Kırsal kalkınma olmadan, ülkede kalkınma olmayacağına işaret eden Fakıbaba, “Kalkınma ve büyüme kırsalda başlar. Çünkü üretim kırsalda oluyor ve gıdamız da kırsaldan geliyor. Bu hibelerle kırsalda birçok kişinin hayatı değişti. Kadınlarımız iş kuruyor, istihdama katkı sağlıyor. Gençlerimiz kırsala dönmeye başladı” diye konuştu.