Kastamonu Ziraat Odası > Haberler > 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun.

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun.

Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet BUTUR ;19 Ekim Muhtarlar günü nedeni ile yayınladığı Mesajında;Muhtarlık görevinin sevgi ve fedakarlık isteyen zor bir iş olduğunu söyleyen Başkan Butur, demokrasi zincirinin ilk halkası olan ve vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğunda çaldıkları ilk kapının muhtarlıklar olduğu belirtti. “Toplumun sosyal ve idari ihtiyaçlarını karşılayan muhtarlık müessesesi, çok yönlü bir kurumdur. Muhtarlarımızın, kendi sorumluluklarının yanı sıra sosyal açıdan da sahip oldukları önemli görevleri vardır. Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eder ve devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisidir.

Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir” ifadelerini kullandı.Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Demokrasimizin mihenk taşı olan muhtarlarımızın bu güzel gününü tebrik ediyor, mahalli idarelerimizin gözbebeği olan muhtarlarımızı sevgi ve muhabbetle selamlıyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum.