Kastamonu Ziraat Odası > Haberler > BİREYSEL SULAMA DESTEKLEME TEBLİĞİ YAYINLANDI

BİREYSEL SULAMA DESTEKLEME TEBLİĞİ YAYINLANDI

2022 yılı Bireysel Sulama Sistemleri hibe desteklemesi işlemleri Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında 2021/7 nolu Tebliğ yayınlandı.Bakanlık tarafından oluşturulan güncel Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olan ve su kaynağına ilişkin gerekli izin belgelerine sahip olan başvuru sahipleri, yukarıda belirtilen yatırım konularına başvuruda bulunabilir. Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50'sine hibe yoluyla destek verilir. Hibeye esas mal alım tutarı 1 milyon TL'yi geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarı aşması durumunda, aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır.
    • Tebliğ kapsamında aşağıdaki yatırım konularına destek verilecektir:
    • a)-Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,
    • b)-Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,
    • c)-Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,
    • ç)-Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,
    • d)-Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,
    • e)-Tamburlu sulama sistemi kurulması,
        f)-Güneş enerjili sulama sistemi kurulması

Söz konusu tebliğ kapsamında 2022 yılı 17.Etap başvuruları 01 Ocak 2022 tarihinde başlamış olup, 01 Mart 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne şahsen yapılacaktır. Başvuruda, yetkili Ziraat Mühendisi (Toprak, Tarım Makinaları, Tarımsal Yapılar ve Sulama Mezunu) tarafından hazırlanacak sulama projesinin Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne şahsen teslim edilmesi gerekmektedir.