Kastamonu Ziraat Odası > Haberler > ÇKS İÇİN SON TARİH 30 HAZİRAN 2021

ÇKS İÇİN SON TARİH 30 HAZİRAN 2021

2021 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 01 Eylül 2020 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2021 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Üreticilerimizin Bakanlığımızca uygulanan Mazot - Gübre Desteği, Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteği, Sertifikalı Fidan İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Organik Tarım Desteği, v.b. tüm tarımsal desteklemelerden faydalanabilmeleri için ÇKS'ye kayıtlı olma zorunluluğu bulunmaktadır. 2021 yılı ÇKS kayıt için başvuruda bulunmayan üreticilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve tarımsal desteklemelere müracaat edebilmeleri için 30 Haziran 2021 tarihi mesai bitimine kadar bağlı bulundukları Ziraat Odalarına müracaatta bulunmaları gerekmektedir. 30 Haziran 2021 tarihine kadar başvuruda bulunmayan üreticilerimizin Bakanlığımızca uygulanan ve ÇKS üzerinden yürütülen desteklemelerden faydalanma imkanı bulunmamaktadır.