Kastamonu Ziraat Odası > Haberler > KARABUĞDAY HASATI YAPILDI.

KARABUĞDAY HASATI YAPILDI.

İlimizde bu yıl alternatif ürünler içerisinde yer alan destekleme projeleri kapsamında ekimi gerçekleştirilen karabuğdayın hasadı gerçekleştirildi. Kastamonu Ziraat Odası olarak danışmanlık hizmeti verdiğimiz çiftçilerimizin hasadına katıldık. Yapmış olduğumuz incelemelerde bölgemize uygun olduğu ve ileriki yıllarda ekiminin artarak devam etmesinin gerektiğini gözlemledik. Karabuğdayın glütensiz olması nedeniyle bazı hastalıklarda ve beslenmede önemi büyüktür. Bu nedenlerden dolayı ekiminin yaygınlaştırılması gerekmektedir. Yaptığımız incelemelerde verim ve kalitenin hava şartlarına da bağlı olarak biraz ortalamanın altında kalsa da önümüzdeki yıllarda çiftçilerimiz biraz daha bilinçlendirilerek verim ve kalitenin ortalamanın üzerine çıkması sağlanacaktır.