Kastamonu Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Kastamonu Ziraat Odası > Haberler > KDAKP BUZAĞI BAKIM VE DESTEKLEME BUZAĞI KAFESİ HİBE PROĞRAMI

KDAKP BUZAĞI BAKIM VE DESTEKLEME BUZAĞI KAFESİ HİBE PROĞRAMI

Tarım ve Orman Bakanlığı Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında "Buzağı Bakım ve Besleme Demonstrasyonu" hibe çağrısı başlayacaktır. Bu çağrı ile proje bölgesinde buzağılara doğumdan hemen sonra yaşamlarını sağlıklı olarak sürdürebilecekleri barınak koşulları sağlanarak buzağı kayıplarının önüne geçilmesi ve üreticilerin konun önemini kavramaları hedeflenmektedir
HİBENİN KONUSU:Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında hayvancılık işletmelerine 2'şer adet buzağı kulübesi verilecektir. 
UYGULAMA ALANI:Bakanlığımız tarafından onaylanan stratejik yatırım planlarında belirtilen Kastamonu İli Merkez ve Ağlı, Araç, Daday, Devrekâni, İhsangazi, Küre, Seydiler, Taşköprü, Tosya ilçesine bağlı köylerdir.
HİBE ORANI:Başvuru sonunda hibe almaya hak kazanan çiftçilere buzağı kulübeleri Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinden hibe olarak verilecektir.
BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
1. Başvuru Süresi
Başvuru Başlangıç Tarihi       : 10.08.2020   -11.09.2020
 2.Başvuru Yerleri:Başvurular ikametgâhların bağlı bulundukları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır.
Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Belgeler
Başvuru Formu (İl ve Ağlı, Araç, Daday, Devrekâni, İhsangazi, Küre, Seydiler, Taşköprü, Tosya İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)
Güncel ÇKS / HBS Belgesi
Yem bitkisi ekilişi yapılan alanlar için hibe desteği başvurusu için HBS Kaydı Belgesi (HBS kaydında sadece hayvan sayılarının olması yeterlidir, hayvanların tek tek dökümüne gerek yoktur.)
Aynı hanede yaşayan bireyler beyan formu (AHYBBF)
Başvuru sahibinin asıl ikamet yerinin proje bölgesinde olduğunu gösteren belge
Başvuru sahibi hibe konusuyla ilgili bir eğitime katılmış ise, sertifika veya katılım belgesi
 Başvuru Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar
Başvurular, ilan edilen başvuru bitiş tarihinden önce yapılmış olmalıdır. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Başvurular şahsen yapılmalıdır. İnternet veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Başvuru dosyaları 4 (dört) takım olarak hazırlanacaktır.
Başvuru formunda ve eklerindeki bilgilerden başvuru sahibi sorumludur. Başvuru yapan çiftçi hibeye hak kazansa dahi başvuru dosyasında bulunan belge veya bilgilerin gerçeğe aykırı olduğu tespit edilmesi halinde başvuru geçersiz sayılır.
Yararlanıcılar belirtilen sürelerde buzağı kulübelerini işletmelerinin uygun bölümlerine yerleştirmelidirler.
Yararlanıcıların buzağı kulübesi desteğinden yararlanabilmeleri ve başvuru yapabilmeleri için en az 5, en çok 15 büyükbaş hayvana sahip olmaları gerekmektedir.