Kastamonu Ziraat Odası > Haberler > Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet BUTUR T.Ş.F.A.Ş Genel Müdürü Mücahit ALKAN'ın düzenlediği Video Konferansa katıldı.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet BUTUR T.Ş.F.A.Ş Genel Müdürü Mücahit ALKAN'ın Pancar ekimi yapılan bölge illerin Ziraat odası Başkanları ile düzenlediği Video Konferansa katıldı.Video konferans da söz alan Başkan BUTUR ;Hububat ekim sözleşmelerinin Arpa ve Buğdayın ekim döneminden önce yapılmasını,T.F.A.Ş İştirakinin bölgemizden siyez buğdayı alımından ve Şeker Fabrikalarının Hububat alımından çok memnun olduklarını alımların gelecek yıllarda da devam etmesini beklediklerini ,Şeker fabrikaları ile çiftçilerimiz arasında yaşanabilecek her türlü sorunların çözümünde Ziraat odamızın katkı sağlayacağını ifade etmişlerdir.

Düzenlenen video konferansa katılan Pancar Ekimi yapılan bölgelerin Ziraat Odası Başkanları Pancar Üreticilerinin sorunlarını dile getirdi.Sorunların başında 2020 yılı Pancar hasadının başlamış olmasına rağmen Pancar taban fiyatının belli olmadığını bir an önce çiftçiyi memnun edecek taban fiyatının belirlenmesini,Şeker fabrikasınca satışı yapılan  paketlenmiş yaş küsbe fiyatının tüm çiftçilerimizin yararlanabileceği bir fiyat tesbiti yapılmasını talep etmişlerdir.