Kastamonu Ziraat Odası > Haberler > Tarımsal Desteklerden Yapılan Gelir Vergisi İadesine Başlandı.

Tarımsal Desteklerden Yapılan Gelir Vergisi İadesine Başlandı.

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Desteklemesi olarak T.C Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ödenen destekleme ödemelerinden Vergi kesintileri yapılmaktaydı. 26 Ekim 2021 tarihinde 31640 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘’Vergi Usül Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına dair 7338 sayılı Kanun ile Tarımsal Destekleme Ödemeleri Gelir Vergisinden muaf tutulmuştur. 2016-2020 Yılları arasındaki dönemde Tarımsal destek ödemeleri üzerinden Kesilen gelir vergisi, çiftçilerimizin 31.12.2021 tarihine kadar İnternet üzerinden başvurmaları halinde 2016 yılından itibaren kesinti yapılan Gelir vergileri Yasal faizi ile birlikte iade edilmektedir. Gelir vergisi kesinti iadesine Müracaatlar İnteraktif Vergi Dairesi https://ivd.gib.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi E-devlet Şifresi ve IBAN Numaranız ile birlikte Müracaatınız halinde Odamız Personelleri tarafından da yapılmaktadır.