Kastamonu Ziraat Odası > Haberler > YEM BİTKİLERİ DEMOSTRASYONU HİBE PROGRAMI

YEM BİTKİLERİ DEMOSTRASYONU HİBE PROGRAMI

Tarım ve Orman Bakanlığı Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen 'Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında "Yem Bitkileri Demonstrasyonu" hibe çağrısı başlayacaktır. Bu çağrı ile proje bölgesinde hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin en önemli maliyet kalemi olan kaliteli kaba yem açığının karşılanması ve kesif yeme olan ihtiyacın azaltılması ile hayvancılığın karlı ve sürdürülebilir olması hedeflenmektedir.
Tespit edilen üst sınıra karşılık gelen tohum miktarından daha fazla ekim yapmak isteyen çiftçiler fazla olan kısım için gerekli tohumu kendi öz kaynakları ile alacaklardır. Belirtilen üst sınırdan tohum talep eden yetiştiricilerin limiti aşan talepleri karşılanmayacaktır.
UYGULAMA ALANI
Bakanlığımız tarafından onaylanan stratejik yatırım planlarında belirtilen Kastamonu İli Merkez ve Ağlı, Araç, Daday, Devrekâni, İhsangazi, Küre, Seydiler, Taşköprü, Tosya ilçesine bağlı köylerdir.
HİBE ORANI
Başvuru sonunda hibe almaya hak kazanan çiftçilere yem bitkisi tohumluğu Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinden hibe olarak verilecektir.
BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
1. Başvuru Süresi
Başvuru Başlangıç Tarihi        : 10.08.2020                Saat     : 08:30
Başvuru Bitiş Tarihi                 : 11.09.2020                 Saat     : 17:30
2.  Başvuru Yerleri
Başvurular ikametgâhların bağlı bulundukları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır.
Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Belgeler
Başvuru Formu (İl Müdürlüğü ve Ağlı, Araç, Daday, Devrekâni, İhsangazi, Küre, Seydiler, Taşköprü, Tosya İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)
Güncel ÇKS / HBS Belgesi
Yem bitkisi ekilişi yapılan alanlar için hibe desteği başvurusu için HBS Kaydı Belgesi (HBS kaydında sadece hayvan sayılarının olması yeterlidir, hayvanların tek tek dökümüne gerek yoktur.)
Aynı hanede yaşayan bireyler beyan formu (AHYBBF)
Başvuru sahibinin asıl ikamet yerinin proje bölgesinde olduğunu gösteren belge (e devletten alınan barkodlu belge)
Uygulama yapılacak yeri gösteren basit kroki
Başvuru Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar
Başvurular, ilan edilen başvuru bitiş tarihinden önce yapılmış olmalıdır. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Başvurular şahsen yapılmalıdır. İnternet veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
Başvuru dosyaları 4 (dört) takım olarak hazırlanacaktır.
Başvuru formunda ve eklerindeki bilgilerden başvuru sahibi sorumludur. Başvuru yapan çiftçi hibeye hak kazansa dahi başvuru dosyasında bulunan belge veya bilgilerin gerçeğe aykırı olduğu tespit edilmesi halinde başvuru geçersiz sayılır.
Yararlanıcılar belirtilen sürelerde demonstrasyon alanlarında tohum ekimlerini tamamlamak zorundadır.
Yararlanıcılar yukarıda belirtilmiş olan yem bitkilerinden sadece biri için müracaat edebilecektir.

YEM BİTKİSİ ÇEŞİDİ ALAN(En Az) TOHUM (Dek/Kg)
ADİ FİĞ 5 15
YONCA 5 4